Ugrás a tartalomra

Megváltozott a magyar nyelv státusa a Beregszászi járásban

2012-09-19
07:33
Részlegesen regionális státust kapott a magyar nyelv a Beregszászi járásban: az ottani tanács megszavazta ugyanis az ukrán nyelvtörvény kisebbségek nyelvhasználatára vonatkozó egyes rendelkezéseinek helyi szintű alkalmazását
Részlegesen regionális státust kapott a magyar nyelv a Beregszászi járásban: az ottani tanács megszavazta ugyanis az ukrán nyelvtörvény kisebbségek nyelvhasználatára vonatkozó egyes rendelkezéseinek helyi szintű alkalmazását. A döntés értelmében a jövőben a járási tanács határozatait mind a testület internetes honlapján, mind az újságjában két nyelven, ukránul és magyarul teszik közzé.A magyar nyelvet is használják majd az önkormányzati ügyintézésben, konferenciákon, gyűléseken, és magyarul is közzéteszik a hivatalos közleményeket. A nyomtatványok, űrlapok, pecsétek, feliratok magyar nyelven is elkészülnek majd. A 2001-es ukrajnai népszámlálás adatai szerint a Beregszászi járás 54 ezer fős lakosságának 76 százaléka magyar nemzetiségű.
Ukrajna
nyelv
státusz

Most

14:36

Mehetünk strandolni a hétvégén

Jelentős felmelegedés kezdődik vidékünkön, strandidő lesz - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Az előrejelzések szerint a hétvégén a hőmérő higanyszála a 32 fokot is elérheti.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.