Ugrás a tartalomra

Megváltozott a magyar nyelv státusa a Beregszászi járásban

2012-09-19
07:33
Részlegesen regionális státust kapott a magyar nyelv a Beregszászi járásban: az ottani tanács megszavazta ugyanis az ukrán nyelvtörvény kisebbségek nyelvhasználatára vonatkozó egyes rendelkezéseinek helyi szintű alkalmazását
Részlegesen regionális státust kapott a magyar nyelv a Beregszászi járásban: az ottani tanács megszavazta ugyanis az ukrán nyelvtörvény kisebbségek nyelvhasználatára vonatkozó egyes rendelkezéseinek helyi szintű alkalmazását. A döntés értelmében a jövőben a járási tanács határozatait mind a testület internetes honlapján, mind az újságjában két nyelven, ukránul és magyarul teszik közzé.A magyar nyelvet is használják majd az önkormányzati ügyintézésben, konferenciákon, gyűléseken, és magyarul is közzéteszik a hivatalos közleményeket. A nyomtatványok, űrlapok, pecsétek, feliratok magyar nyelven is elkészülnek majd. A 2001-es ukrajnai népszámlálás adatai szerint a Beregszászi járás 54 ezer fős lakosságának 76 százaléka magyar nemzetiségű.
Ukrajna
nyelv
státusz

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.