Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pannon RTV/Juhász Andrea)

Méhraj ölt meg 63 veszélyeztetett pingvint

2021.09.21
08:14
2021.09.21
17:02
Forrás
Pannon RTV
Méhraj ölt meg 63 veszélyeztetett pingvint a dél-afrikai Fokvároshoz közeli tengerparton.

A védett madarakra Simon’s Town város tengerpartján bukkantak, tetemeiket szakértők vizsgálták meg – idézte a The Guardian online kiadása a tengerparti madárvilág védelmére alakult dél-afrikai alapítvány közlését. „Méhcsípések nyomait találtunk a pingvinek szeme körül. Nagyon ritka az ilyesmi, ezután sem gondoljuk, hogy gyakran találkozunk vele, merő véletlenről lehetett szó. A helyszínen elpusztult méheket is találtunk – mondta David Roberts, az alapítvány állatorvosa az AFP-nek. A terület egy nemzeti parkhoz tartozik, a méhek az ökoszisztéma részét képezik. A nemzeti park a madarak mintáit további tesztelésre küldte betegségek és mérgek nyomai után kutatva. „Semmiféle külső sérülést nem találtunk egyik madáron sem” – olvasható a nemzeti park közleményében. A tetemek vizsgálata minden pingvinen több méhcsípés nyomait mutatta ki a szemek környékén.

pingvin

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.
20:07, Frissítve: 07:57

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.