Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Mérséklődött a koronavírus miatti napi halálozások száma Kínában

2020-02-27
07:07
2020-02-27
15:09
Forrás
MTI
Közel az egy hónappal ezelőtti szintre mérséklődött az új típusú koronavírus-járvány miatti napi halálozások száma Kínában a csütörtökön közölt adatok szerint.

Szerda éjfélig 29 ember halt bele a betegségbe, és 433-an fertőződtek meg az egy nappal korábbi adatközlés óta. A halálos áldozatok száma ezzel Kína szárazföldi részén 2744-re nőtt. Utoljára január 28-án jelentettek napi 30-nál kevesebb halálozást. A fertőzöttek száma 78 497-re emelkedett.

Kína szerte jelenleg 43 352 beteget kezelnek, a betegségből felgyógyultak száma pedig szerda éjfélig meghaladta a 32 ezret az országban.

A kínai elnök arra szólította fel az ott működő vállalatokat, hogy helyezzék előtérbe dolgozóik egészségét és biztonságát. Emiatt enyhítsék a munkaterhet és az alkalmazottakra helyezett nyomást.

Kínában szerdán diagnosztizálták az első olyan fertőzöttet, aki külföldön betegedett meg. A páciens Iránban kaphatta el a kórt, ahonnan Moszkván át utazott Kínába. Szakértők szerint a járványt április végéig sikerül majd ellenőrzés alá vonni Kínában.

koronavírus
Kína

Most

Népszerű