Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Mi legyen a védőoltás negyedik dózisával?

2022.01.08
18:20
Forrás
Szerbiai RTV
Nem javasolják az idősotthonok lakóinak és a 80 évnél idősebbeknek a negyedik koronavírus elleni védőoltás beadását Nagy-Britanniában.

A brit kormány egészségügyi szakemberei úgy vélik, hogy a harmadik vakcina hosszabb távú védelmet nyújt a kórházba kerülés ellen. Közölték, hogy a 65 évnél idősebbek esetében a kórházba kerülés esélye 10 százalékos, vagyis a harmadik dózis megfelelő védelmet nyújt a súlyos szövődmények ellen az oltást követő három hónap után is. A brit szakemberek szerint inkább arra kellene fókuszálni, hogy minél több lakos kapja meg a harmadik vakcinát.

koronavírus
védőoltás
oltás
vakcina
negyedik dózis
Nagy-Britannia
idősek

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.