Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP

A mianmari tüntetések legvéresebb napja

2021.02.28
20:17
2021.02.28
20:22
Forrás
Euronews
A rendőrség könnygázt és éles lőszert vetett be. Több városból is jelentettek halálos áldozatokat.

A vasárnapi volt a mianmari puccs után kirobbant tüntetések legvéresebb napja. Legkevesebb 18 személy meghalt, amikor a rendőrség demonstrálókra lőtt. A letartóztatottakról egyelőre nincsenek pontos információk, de számuk meghaladhatja a 800-at. A biztonsági erők heteken keresztül nem avatkoztak be a demonstrációkba. A résztvevők nagyrészt békésen tiltakozhattak a katonai hatalomátvétel ellen, viszont szombaton megváltozott a helyzet. A rendőri erőszak vasárnapra nem enyhült, sőt egyes hírek szerint a hatóság emberei figyelmeztetés nélkül kezdtek lőni a tüntetőkre.

Az ENSZ elítélte a tüntetők elleni erőszakot. A szervezet szóvivője szerint Mianmar népének joga van a békésen gyülekezni, és követelni a demokrácia helyreállítását.

Mianmar
tüntetések
puccs

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!