Ugrás a tartalomra
Pixabay/Anestiev

Míg egyes országok a nyitással próbálkoznak, mások zárva tartanak

2021.04.13
12:56
Forrás
euronews
Fordulópontra ért a globális járványhelyzet. Londonban már kinyitottak az éttermek, a kávézók, a szépségszalonok, amelyek korábban zárva tartottak a koronavírus-járvány miatt.

Eközben Közép-Európában egyelőre érvényben maradtak a szigorítások, habár több kormány is a járványügyi szabályok enyhítésével próbálkozik.

Nagy-Britanniában az 50 évesnél idősebbek nagyobb része már be van oltva, aki pedig még nincs, annak is van időpontja.

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztet, hogy világviszonylatban továbbra is romlik a járványhelyzet. Nyugat-Európából ennek ellenére elindulnak az első turistacsoportok délre és keletre. Magyarország, Csehország és Szlovákia is nyitással próbálkozik. Az osztrák kormány viszont meghosszabbította a szigorú karantént Bécsben és egész Alsó-Ausztriában május 2-ig.

Európa
koronavírus
nyitás
zárás

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.