Ugrás a tartalomra
Facebook/MikePence

Mike Pence is bejelentkezett az elnöki posztra

2023.06.06
10:52
2023.06.06
13:23
Forrás
Euronews
64 éves, ami azt jelenti, hogy a fiatalabb jelöltek táborát erősíti, úgy mint Florida kormányzója Ron DeSantis, aki 44 éves.

Az Amerikai Egyesült Államok korábbi alelnöke, Mike Pence is bejelentkezett az elnöki posztra. A politikus, aki a Republikánus Párt tagja, Donald Trump elnöksége alatt 2017 és 2021 között volt az USA alelnöke.

Trump és közte akkor romlott meg a viszony, amikor a legutóbbi választásokat követően, jogköreiből adódóan sem volt hajlandó arra, hogy egyes államokban kérvényezze a voksolás megismétlését. A washingtoni zavargások alkalmával pedig amennyire csak lehetett elhatárolódott volt főnökétől. Keresztény-konzervatív értékeket vall.

Az elemzők szerint azért lehet esélye beleszólni a versenybe, mert meg tudja szólítani azokat a rétegeket is, amelyeket Donald Trump célozna meg, illetve a mérsékelteket is képes lehet mozgósítani. Alelnöksége alatt is aktív volt. Több fontos kérdésben is állást foglalt. Olykor ellensúlyozva mindazt, amit Trump kijelentett.

Manapság is előadásokat tart, próbálja népszerűsíteni konzervatív nézeteit. 64 éves, ami azt jelenti, hogy a fiatalabb jelöltek táborát erősíti, úgy mint Florida kormányzója Ron DeSantis, aki 44 éves.

Viszonyításként Donald Trump 76 esztendős, a jelenlegi demokrata államfő, Joe Biden pedig 80 éves.

Mike Pence
elnöki poszt
választás
USA

Most

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.