Ugrás a tartalomra
Európai Bizottság

Minden munkavállalónak kötelező lesz a védettségi igazolás Olaszországban

2021.09.17
15:12
Forrás
index.hu
Olaszországban kötelezővé teszik a Covid zöld kártyát, amely igazolja, hogy tulajdonosát vagy beoltották, vagy érvényes negatív PCR-tesztje van, vagy átesett a fertőzésen.

Az intézkedés október 15-én lép hatályba, és célja, hogy növelje az oltottságot Olaszországban. Aki nem tud ilyet felmutatni, azt azonnal felfüggesztik a munkavégzés alól, és öt nap után már fizetés sem jár neki. Ez a Covid zöld kártya egyébként már most is kötelező – telefonra letöltve vagy papíralapon bemutatva – a belépéshez, az olasz pályaudvarokon, mozikban, éttermekben, edzőtermekben és uszodákban. Az iskolai alkalmazottaknak is, beleértve természetesen az oktatókat, kötelező a vakcinaigazolvány, és ennek hiánya miatt már több tanárt elbocsájtottak.

Olaszország
védettségi igazolás
védettségi igazolvány
PCR-teszt

Most

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.