Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

Mindent beborítanak a lávafolyamok La Palma szigetén

2021.09.22
18:07
2021.09.22
18:15
Forrás
hirado.hu, euronews
Napok óta ömlik a Cumbre Vieja vulkán lávája a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek La Palma szigetén.

Az óránként mintegy 120 métert előre haladó lávafolyamok mindent beborítanak, ami az útjukba kerül. Kritikus lehet, amikor elérik a tengert, mert a több mint 1000 Celsius-fokos láva és a víz találkozása robbanásokat okozhat, valamint mérgező gázfelhők keletkezhetnek.

La Palmáról személyi sérülést még nem jelentettek, de már több mint 180 ház megsemmisült, és mintegy 6 ezer embert evakuáltak. A sziget láva által érintett térségeit katasztrófa sújtotta övezetnek minősítették. Tudósok szerint a lávafolyás akár hónapokig is eltarthat.

láva
Spanyolország
Kanári-szigetek
La Palma

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.