Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Minneapolisba vezényelték a Nemzeti Gárdát

2020-05-29
12:24
2020-05-29
12:30
Forrás
24.hu
Egy fekete férfi meggyilkolása miatti demonstráció súlyos összetűzésekbe csapott át.

Minneapolisba vezényelték az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Gárdáját, miután egy fegyvertelen fekete férfi, George Floyd meggyilkolása miatti demonstráció súlyos összetűzésekbe csapott át - jelenti a BBC. A tüntetést az idézte elő, hogy a 46 éves személy hiába könyörgött a nyakán térdelő rendőrnek, az rajta maradt, végül a férfi meghalt. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki az USA-ban, a városban pedig csütörtökön tüntetést szerveztek, amely elveszítette békés jellegét. Az egyenruhások könnygázzal oszlattak, a tüntetők és a rendőrök összecsaptak.

Az emberek fosztogattak, Minneapolis több pontján tüzet gyújtottak. Egyebek mellett elfoglaltak és felgyújtottak egy rendőrkapitányságot, ahonnan a rendőrök elmenekültek. További tüntetések kezdődtek más amerikai nagyvárosokban is. Donald Trump, amerikai elnök szerint a „gengszterek” viselkedése nem méltó az áldozat, George Floyd emlékéhez.

Nemzeti Gárda
USA
George Floyd

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.