Ugrás a tartalomra
Pixabay

Mintegy 4 ezer ingatlan megvásárlását tervezi Berlinben egy norvég milliárdos

2020.09.29
10:48
Forrás
B92
Ivar Tolefsen, cégén, a svéd Heimstaden Bostadon keresztül vásárolná meg az épületeket a német fővárosban.

A hírek szerint 3 902 lakásról, 208 üzlethelyiségről és 321 parkolóhelyről van szó. Ezek összértéke 830 millió euró.

Nem kellett sokat várni a helyiek felháborodására, Berlin lakossága nem támogatja az üzletember terveit. A polgárokat az dühíti fel, hogy az ingatlanok ára az utóbbi tíz évben megduplázódott a német fővárosban, bérük azonban mindig alacsonyabb volt a német átlagtól.

A svéd cég illetékesei ennek kapcsán kiemelték, hosszú távra terveznek, és nem céljuk a helyiek kihasználása. Nem szeretnék drágábban eladni az ingatlanokat, mint amennyiért azt vásárolták - fogalmaztak.

Berlin
ingatlan
milliárdos
norvég

Most

12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.
10:21, Frissítve: 10:27

Felmelegszik az idő, de csapadékra is számítani kell

Az előrejelzések szerint esernyőre lesz szükségünk az előttünk álló héten, ugyanis borongós, esővel, záporral tarkított napokra számíthatunk. A reggelek azonban fagymentesek lesznek és csak helyenként erősödhet fel a szél.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!