Ugrás a tartalomra
Pixabay/PublicDomainPictures

Moody's: Globális recessziót okozhat az ukrajnai háború elhúzódása

2022.04.19
22:26
Forrás
MTI
A negatív forgatókönyv szerint először Európát érintheti a recesszió, ami később továbbgyűrűzhet az egész világra.

Recesszióba sodorhatja a világgazdaságot az ukrajnai háború elhúzódása - áll a Moody's elemzésében. A nemzetközi hitelminősítő közölte: alapeseti előrejelzési forgatókönyve azzal számol, hogy a válság legalább néhány hónapig eltart, és az ukrajnai invázió miatt Oroszországra kirótt amerikai, európai és egyéb szankciók legalább két évig érvényben maradnak.

Pixabay/geralt

Megállapítják, hogy minél tovább húzódik a válság, annál nagyobb a világgazdaság egészére kiterjedő recesszió kockázata. Biztosan recesszió lesz, ha Oroszország és Európa energiahordozó-kereskedelme teljesen leáll. Úgy fogalmaznak, ez jelentős globális stresszhelyzetet okozna, függetlenül attól, hogy melyik fél a kezdeményező. Ekkor a Moody's szerint egész Európa recesszióban kerülne. Ennek hatására valószínűleg globális szinten is komoly mértékben lassulna a növekedés, esetleg világgazdasági recesszió alakulna ki.

Moody's
recesszió
Európa
világ
Ukrajna
haború
válság
előrejelzés
gazdaság

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű