Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP

Most a legintenzívebbek a harcok Ukrajnában

2022.05.28
13:53
2022.05.28
14:00
Forrás
hirado.hu, index
A háború kezdete óta most a legintenzívebbek a harcok Kelet-Ukrajnában a kijevi védelmi minisztérium szerint. Két Luhanszk megyei várost több irányból is támadnak az orosz egységek.

Közben Fehéroroszország bejelentette, hogy katonákat küld az Ukrajnával közös határához.

Volodimir Zelenszkij kijelentette, hadseregük az orosz csapatok eddigi leghevesebb támadásával néz szembe a Donbaszban, ezért még több nyugati fegyverre van szükségük. Az ukrán elnök egy másik megszólalásában úgy fogalmazott, Donbasz lényegében lakhatatlanná válhat az orosz támadás következtében. Szembe kell nézni a realitásokkal és leülni a tárgyalóasztalhoz Vlagyimir Putyin orosz elnökkel - mondta Volodimir Zelenszkij.

Az Egyesült Államok arra készül, hogy fejlett, nagy hatótávolságú rakétarendszereket küldjön Ukrajnának. Döntés azonban még nem született.

Ukrajna
orosz-ukrán háború

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.