Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Múzeumban vágatnak hajat és manikűröztetnek a hollandok

2022.01.20
08:33
2022.01.20
08:44
Forrás
Euronews.com
Hollandiában a kulturális szektor tiltakozott az ellen, hogy az edzőtermek, fodrászatok és körömszalonok újra kinyithattak, a mozik, színházak, múzeumok viszont nem.
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Az amszterdami Van Gogh Múzeumban ezért egy borbély 10 látogató haját vágta le, további 10 pedig körömkezelést kapott. Emilie Gordenker igazgató azt mondta, megérti, hogy a kormány megnyitotta az edzőtermeket, de szükség van a szellem tornáztatására is, erre pedig például a múzeumokban van lehetőség. 

A holland királyi zenekar szintén tiltakozásul Charles Ives amerikai zeneszerző 2. szimfóniáját adta elő Susanna Mälkki vezényletével miközben két fodrász a koncertteremben hajat vágott.

Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Ugyanakkor az oltási kampány példátlan sikerének köszönhetően megszűnik a koronavírus-járvány miatti korlátozások jó része Angliában. Jövő csütörtöktől már nem kell oltási igazolást bemutatni a belépéshez azokban az angliai intézményekben, amelyekben ezt jelenleg kormányzati rendelkezés írja elő.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint csökken a fertőzések szintje Angliában. Bár bizonyos helyeken, például az általános iskolákban még valószínűleg emelkedik a fertőzöttség, a tudósaink valószínűsítik, hogy az omikronhullám országosan elérte a csúcsot – mondta Boris Johnson miniszterelnök.

Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

A cseh kormány hatályon kívül helyezte azt a rendeletet, amely kötelezővé tette a védőoltást az úgynevezett kulcsfontosságú szakemberek és a 60 év felettiek számára – annak ellenére, hogy rekordokat dönt a napi új fertőzések száma.

Hollandia
koronavírus-járvány
fodrász
fodrászat
múzeum
koncertterem
koncert
Nagy-Britannia
Boris Johnson
járványhelyzet
járványkezelés
tiltakozás

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.

Népszerű