Ugrás a tartalomra
Pixabay

Nagy-Britannia szigorított a beutazási szabályokon

2021.02.15
08:03
2021.02.15
08:16
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is csak negatív PCR-tesztel lehet beutaznia az Egyesült Királyságba. Mától azonban, minden Nagy-Britanniába érkezőre kötelező 10 napos karantén vár, amely során kétszer koronavírus-szűrésre kell mennie.
Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

Mától két koronavírus-tesztet kell elvégezniük a külföldről Nagy-Britanniába utazóknak. Ezt az érkezésük utáni tíznapos karanténidőszak alatt kötelezően el kell végeztetniük, és negatív eredmény esetén sem hagyható el a kötelező 10 napos karantén. A szűrővizsgálatokat előzetesen le kell foglalni, a két PCR-teszt együtt 210 fontba kerül. Az első tesztet legkésőbb a karantén második napján, a másodikat legkorábban az elkülönítés nyolcadik napján kell elvégeztetni. Az első teszt célja annak vizsgálata, hogy az utas szervezetében nincs-e jelen a koronavírus valamely új variánsa, a második szűrés pedig egy általános koronavírusteszt annak megállapítására, hogy az érkezés óta nem vált-e kimutathatóvá bármilyen koronavírus-fertőzés.

Tanjug/AP/Mayuko Ono

A jelenleg 33 veszélyesnek minősített országokból érkező Nagy-Britannia területén lakcímmel nem rendelkező külföldi állampolgárok be sem léphetnek az Egyesült Királyság területére. Ezekből az országból érkezve csak a brit vagy ír állampolgárokat, valamint a Nagy-Britanniában letelepedett külföldieket engedik be. Nekik azonban nem az otthonukban, hanem az állami szervek által kijelölt szállodákban kell maradniuk a 10 napos karantén idején. A szállodai költségeket, ami maximum 1750 font lehet a beutazóknak kell megtéríteniük.

A karanténszabályok megszegéséért az illetékes szervek akár 10 ezer fontos büntetést is kiróhatnak.

A beutazásra vonatkozó részletes szabályokat a www.gov.uk internetes oldalon olvashatják el.

Nagy-Britannia
koronavirus
beutazási korlátozás

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.