Ugrás a tartalomra
Pixabay/Thor_Deichmann

Nagy-Britanniában is megjelent az omikron

2021.11.27
19:01
2021.11.27
19:14
Forrás
MTI
A brit kormány elővigyázatossági intézkedésként négy újabb afrikai országot vesz fel vasárnaptól a járványügyi szempontból legkockázatosabbnak tekintett országok vörös listájára.

Két nagy-britanniai páciens szűrővizsgálatának leletében a koronavírus új, omikron nevű variánsát azonosították - közölte Sajid Javid brit egészségügyi miniszter.

Brit járványügyi szakértők egybehangzó nyilatkozatai szerint ugyanakkor nem kell attól tartani, hogy katasztrófát okozhat az új koronavírus-változat felbukkanása. Az egyik érintett páciens a kelet-angliai Chelmsfordban, a másik a közép-angliai Nottingham városában él. Mindketten elkülönítésbe vonultak a velük egy háztartásban élőkkel együtt.

Sajid Javid elmondta, hogy a két eset összefügg egymással, de nem részletezte, hogy miként. Hozzátette ugyanakkor, hogy a brit kormány elővigyázatossági intézkedésként négy újabb afrikai országot vesz fel vasárnaptól a járványügyi szempontból legkockázatosabbnak tekintett országok vörös listájára.

Rendkívüli állapotot vezetnek be New York államban az omikron-variáns miatt. Kathy Hochul, az amerikai állam kormányzójának rendelete december 3-tól lesz érvényben. Ez azt jelenti, hogy helyi szinten lehetőség lesz a hatékonyabb járványkezelésre: bővíthetik a kórházi kapacitásokat, továbbá a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket szerezhetnek be. A döntést azért hozták meg, mert emelkedik az államban a regisztrált fertőzöttek és kórházi kezelésre szorulók száma is, továbbá mert, ahogyan fogalmaznak, az állam súlyos járványterjedés előtt áll. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy az omikron-variáns megjelent-e az Egyesült Államokban.

omikron
Nagy-Britannia
vírus
mutáns

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.