Ugrás a tartalomra
Pixabay/studiopratisaad0/illusztráció

Nagyon ritka gyémántokat találtak

2020.09.16
22:05
Forrás
24.hu
Öt igen ritka kék gyémántot találtak egy dél-afrikai bányában.

A Petra Diamond Limited társaság szerdán jelentette be, hogy a dél-afrikai fővárostól, Pretoriától mintegy 40 kilométerre fekvő Cullinanban lévő fő bányájában a közelmúltban bukkantak rá a ritka drágakövekre. Mindegyik kő egyedi, súlyuk 9,61 és 25,75 karát között van.

„A kék gyémántok olyan ritkák, hogy még hivatalos statisztikákat sem tartanak számon róluk” – olvasható a Petra közleményében. A társaság szerint rendkívüli, hogy egy időben öt magas minőségű követ találjanak.

Utoljára ebben a bányában 2019 szeptemberében bukkantak kék gyémántra, amelynek súlya 20,08 karát volt, és amely 12,6 millió euróért kelt el.

gyémánt
Dél-Afrika
bánya

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.