Ugrás a tartalomra
Pixabay/studiopratisaad0/illusztráció

Nagyon ritka gyémántokat találtak

2020-09-16
22:05
Forrás
24.hu
Öt igen ritka kék gyémántot találtak egy dél-afrikai bányában.

A Petra Diamond Limited társaság szerdán jelentette be, hogy a dél-afrikai fővárostól, Pretoriától mintegy 40 kilométerre fekvő Cullinanban lévő fő bányájában a közelmúltban bukkantak rá a ritka drágakövekre. Mindegyik kő egyedi, súlyuk 9,61 és 25,75 karát között van.

„A kék gyémántok olyan ritkák, hogy még hivatalos statisztikákat sem tartanak számon róluk” – olvasható a Petra közleményében. A társaság szerint rendkívüli, hogy egy időben öt magas minőségű követ találjanak.

Utoljára ebben a bányában 2019 szeptemberében bukkantak kék gyémántra, amelynek súlya 20,08 karát volt, és amely 12,6 millió euróért kelt el.

gyémánt
Dél-Afrika
bánya

Most

23:01, Frissítve: 23:07

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó

Rendhagyó módon, öt helyszínen szervezi meg ma és holnap a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idei Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.
19:45, Frissítve: 20:33

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.