Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Nagyszabású bulit tartott Boris Johnson a kijárási tilalom idején

2022.01.25
13:01
2022.01.26
06:27
Forrás
24.hu
Újabb illegális buliról szóló hírek jelentek meg Boris Johnson kapcsán. A szigetországi sajtó szerint a brit miniszterelnök a saját születésnapját is társaságban ünnepelte 2020-ban, holott épp kijárási korlátozások voltak a koronavírus-járvány miatt.

A születésnapi meglepetésparti megszervezésében állítólag a brit kormányfő felesége segédkezett. Ezen az illegális bulin harmincan vehettek részt 2020. június 19-én délután. Az eseményre a Downing Street 10. szám alatt, azaz a kormányfői rezidencián, a kabinetteremben került sor, miután a miniszterelnök hivatalos látogatásáról visszatért egy hertfordshire-i iskolából. A Downing Street közlése szerint a miniszterelnök csak kevesebb, mint tíz percig volt jelen az eseményen.

Ugyanezen a napon este a család barátait látták vendégül a miniszterelnöki rezidencia emeletén, a szabályok nyilvánvaló további megsértésével. A rezidencia ugyanakkor cáfolta ezt, és azt állították, hogy a miniszterelnök csak kisszámú családtagot látott vendégül, és azt is odakint tette. Ez már a többedik hasonló botrány Johnson körül.

Decemberben egybehangzó sajtóértesülésekből derült ki, hogy 2020 végén, a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt újabb szigorú korlátozások megsértésével karácsonyi partit is rendeztek a Downing Street-i rezidencián. Három héttel később belső feljegyzések szivárogtak ki, miszerint 2020 májusában rendeztek nagyszabású kerti összejövetelt a londoni miniszterelnöki rezidencián.

 

Boris Johnson
brit miniszterelnök
Nagy-Britannia
Downing Street

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.