Ugrás a tartalomra
Fonet/AP

Naponta 100 ezerrel több a fertőzött a világon

2020-05-28
12:04
2020-05-28
17:06
Forrás
Worldometers.info
A legfrissebb adatok szerint már több mint 5 millió 820 ezren fertőződtek meg világszerte a koronavírus-járványban. A gyógyultak száma meghaladja a 2 és félmilliót.

A halálos áldozatok száma elérte a 358 ezret világszerte. Mivel egyes országokban korlátozott a tesztek száma, és különböznek a számontartás kritériumai is, a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot. A fertőzés 188 országban van jelen.

Továbbra is az Amerikai Egyesült Államokban a legrosszabb a helyzet, itt regisztrálták a fertőzések csaknem egyharmadát a világban. A halálos áldozatok száma már több mint 102 ezerre nőtt.

Brazíliában is folyamatosan növekszik az azonosított és aktív fertőzöttek száma, mára elérte a 222 ezret, és eddig közel 25 ezer 700-an hunytak el a betegség szövődményeiben.

Oroszországban 379 ezerre nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

A környező országokat tekintve elmondhatjuk, hogy Szlovénia hirdette ki Európában elsőként a járvány végét, azonban sok fontos egészségügyi intézkedés és korlátozás még érvényben maradt.

Montenegróban sincsenek újabb regisztrált esetek. Ebben az országban a járvány kezdete óta 324 személy betegedett meg, és 9 fő hunyt el a koronavírus-fertőzés következményei miatt.

Horvátországban is lecsengőben van a járvány, eddig összesen 2244 fertőzöttet regisztráltak, és 101 halálesetet.

Spanyolországban is mérséklődik a járvány, egyre kevesebb új esetet regisztrálnak. A legújabb adatok szerint valamivel több mint 283 ezer fertőzöttet és 27 ezer halálos áldozatot tartanak számon.

Olaszországban a fertőzöttek száma 231 ezer, a halálos áldozatoké 33 ezer, és 147 ezren gyógyultak fel a Covid-19-ből.

Kínában mintegy 83 ezer esetet tartanak nyilván, 4634 halálos áldozatot és több mint 78 ezren épültek fel a betegségből.

világ
fertőzött
járvány
koronavírus
gyógyult
világon
Amerikai Egyesült Államok
Oroszország
Spanyolország
Szlovénia
Horvátország
Montenegró

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.