Ugrás a tartalomra

NATO-hadgyakorlat a Duna torkolatánál

2023.03.30
14:51
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap ér véget a tíz napja kezdődött NATO-hadgyakorlat a Duna torkolatánál.

Az AP amerikai hírügynökség a helyszínen fotókat is készített az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének csapatairól, amint a polgári lakosság vízi úton történő kimenekítését gyakorolják a Dunán, Mahmudiában. Tíz NATO-ország mellett Moldova és Georgia is részt vesz a nagyszabású akcióban, amely összesen mintegy 3400 katonát mozgat meg. A Fekete-tengeren és a Duna deltájában szervezet gyakorlaton Románia 30, Bulgária 2 hadihajója, Franciaország, Románia, az Egyesült Államok és Törökország 14 repülőgépe és helikoptere, a román nemzetvédelmi intézmények 15 gyorsnaszádja, továbbá 57 szárazföldi katonai jármű, és tüzérségi eszköz vesz részt. A műveletben katonai búvárokat, biológiai, vegyvédelmi és nukleáris erőket is mozgósítanak. A katonáknak a sajtó számára is nyilvános gyakorlat forgatókönyve szerint egy - már partot ért - ellenséges légideszant-egységet kell semlegesíteniük.

NATO
hadgyakorlat

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű