Ugrás a tartalomra
mentés
Tanjug via AP/Vahid Salemi

Négyszáz fölött az áldozatok száma, a sérülteké meghaladja a hétezret

2017-11-14
11:04
2017-11-14
17:45
Forrás
Pannon RTV
A legfrissebb adatok szerint több mint négyszáz halálos áldozatot követelt az Irán és Irak határvidékén vasárnap éjszaka bekövetkezett 7,3-es erősségű földrengés.

A legfrissebb adatok szerint több mint négyszáz halálos áldozatot követelt az Irán és Irak határvidékén vasárnap éjszaka bekövetkezett, 7,3-as erősségű földrengés. A sérültek száma meghaladja a hétezret.     

A földrengés Iránban jóval több áldozatot követelt, mint Irakban. A halálos áldozatok száma 407 és mintegy 6700 ember sérült meg. A földmozgást még a Földközi-tenger partján is érezni lehetett. Több mint száz utórengés is történt. A teheráni egyetem geofizikai intézete közölte, hogy három utórengés meghaladta a 4,3-as erősséget is. Az amerikai földtani intézet mérése szerint a rengés epicentruma Halabdzsa iraki várostól 31 kilométerre volt.

A rengés földcsuszamlásokat is előidézett Iránban, amelyek nehezítik a mentést – jelentette az iráni állami tévé. Több mint 70 ezer embernek kell szükségszállásra költöznie.

megrongálódott gát

A katasztrófa leginkább Irán észak-nyugati részét, Kermánsáh tartományt sújtotta, a legnagyobb kárt elszenvedő város Szárpuli Záháb, de további 13 iráni tartományban is érezték hatását. Irakban az északi, főleg kurdok lakta régiót sújtotta a rengés. Sok lakos a szabadban töltötte az éjszakát mindkét országban a további rengésektől való félelmében.     

Irán
Irak
földrengés

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű