Ugrás a tartalomra
Illusztráció/Pixabay/Tumisu

Negyvenéves csúcson a brit infláció

2022.06.22
11:19
Forrás
MTI
A brit statisztikai hivatal beszámolója szerint a lakhatási költségek nélkül számolt tizenkét havi fogyasztói árindex a múlt hónapban 9,1 százalékkal emelkedett az áprilisi 9 százalékos növekedés után.

Négy évtizede nem mért ütemre gyorsult májusban az éves brit infláció. A májusi tizenkét havi inflációs ütem a legmagasabb azóta, hogy az éves infláció havi rendszerességű mérése a jelenlegi módszertannal 1997 januárjában megkezdődött.

A modellezéssel még korábbra visszaszámolt adatok alapján pedig legutóbb 1982 januárjában volt a múlt havinál gyorsabb, 11 százalék körüli az éves brit infláció. A brit kormány által a Bank of England számára előírt éves inflációs cél 2 százalék.

infláció
Nagy-Britannia
gazdaság

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.