Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Nehezebben lehet bejutni Ausztriába

2020.07.28
10:09
Forrás
euronews
Hétfőtől Ausztria szigorított beutazási feltételein a koronavírus-járvány miatt.

Hosszú várakozási időre kell számítani az osztrák határon - írja az euronews.com. Ennek oka, hogy hétfőtől Ausztria szigorított beutazási feltételein a koronavírus-járvány miatt. 32 országot tartanak fokozottan veszélyesnek, köztük Szerbiát is. Az országba belépni kívánóknak rendelkezniük kell 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-teszttel, ennek hiányában házi karanténba kell vonulniuk. A koronavírus szempontjából Magyarország nem számít veszélyesnek, a beutazók testhőmérsékletét ettől függetlenül megmérhetik.

Ausztria
határ
határellenőrzés
beutazási korlátozás
várakozás

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.