Ugrás a tartalomra
Tanjug/Angela Weiss/Pool Photo via AP, File

Nem bővült a magyar Nobel-díjasok listája

2021.10.06
12:32
Forrás
hvg.hu
Benjamin List és David McMillen nyerte a kémiai Nobel-díjat. A kutatópáros az asszimetrikus organikus katalízis felfedezéséért kapta meg a rangos elismerést.

A kémiai Nobel-díj esélyesei között volt Karikó Katalin is, aki az mRNS vakcinák technológiáját fejlesztette ki társával.

Karikó hétfőn az orvosi Nobel-díjat sem kapta meg, azt két tudós, az amerikai David Julius és az Egyesült Államokban élő, libanoni születésű Ardem Patapoutian kapta a hőmérséklet és az érintés érzékeléséért felelős receptorok felfedezéséért.

Nobel-díj
kémiai
Karikó Katalin

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.