Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Varaklas

Nem csillapodnak az erdőtüzek Európában, Szerbia segít az oltásban

2021.08.08
12:24
2021.08.08
19:16
Forrás
Szerbiai RTV
A legrosszabb a helyzet Görögországban, ahol 150 tűzgócot oltanak. Két ember meghalt, húsz ember megsérült és több területen fokozott riasztás van érvényben.

Evia szigetén ezer embert kellett evakuálni Limni település kikötőjéből, mert a szárazföldi menekülőutakat a lángok elvágták. Törökországban is rossz a helyzet, ott 200 erdőtűz ég. De nem csillapodnak a tüzek Oroszországban és Észak-Macedóniában sem.

Segít Szerbia a tűzvész által sújtott Görögországnak. Aleksandar Vulin szerb belügyi tárcavezető bejelentette: 37 személy indul el a dél-európai országba, hogy segítsen a tüzek oltásában, emellett 13 tűzoltóautó, míg hétfőtől három szerb helikopter is segíti az oltást 14 fős személyzettel. A szerb köztársasági elnök egyébként tegnap ajánlotta fel Szerbia segítségét, amelyet Görögország el is fogadott.

erdőtűz
Görögország
Törökország
Szerbia

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.

Népszerű