Ugrás a tartalomra
MTI/Vasvári Tamás

Nem hosszabbít szerződést az EU az AstraZenecával

2021.05.09
21:45
Forrás
euronews
Nem hosszabbítja meg az Európai Unió június után vakcinabeszerzési szerződését az AstraZenecával.

A döntést a belső piacért felelős uniós biztos azzal indokolta, hogy a brit-svéd gyógyszeripari cég az előzetesen vállalt mennyiségnél jóval kevesebb koronavírus elleni vakcinát szállított az EU-ba. A hiányzó mennyiséget Pfizer-vakcinákkal pótolja az unió.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette az összes tagállam támogatását élvező Pfizer-szerződést. A szerződés értelmében nemcsak a vakcinák gyártása zajlik majd az Európai Unióban, hanem az azok elkészítéséhez szükséges valamennyi lényeges összetevő is az Unióban készül majd.

AstraZeneca
Európai Unió
szerződés
Ursula von der Leyen

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.