Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Nem hozott látványos eredményt a madridi klímacsúcs

2019-12-15
21:46
2019-12-15
21:53
Forrás
Vajdasági RTV, Infostart, MTI
A legfőbb célkitűzés elérése nélkül ért véget az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 25. (COP25) ülése Madridban vasárnap.

A legnagyobb környezetszennyezőként számon tartott országok nem mutattak hajlandóságot, hogy vállaljanak jelentősebb szerepet a globális felmelegedés elleni küzdelemben. A globális szénpiac szabályozásáról tárgyaló felek elnapolták a döntést.

António Guterres ENSZ-főtitkár azt mondta, hogy csalódott. A nemzetközi közösség fontos esélyt mulasztott el, hogy nagyobb ambíciót juttasson kifejezésre a klímaválság elleni küzdelemben, főként ami a finanszírozást illeti.

Egyébként mintegy 200 állam küldöttei a madridi értekezleten nyilatkozatot fogadtak el azoknak a szegény államoknak a megsegítéséről, amelyek a leginkább szenvednek az éghajlati változástól. Nem rendeltek azonban újabb pénzforrásokat ehhez.

klímacsúcs
Madrid
COP25
António Guterres

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.