Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Nem hozott látványos eredményt a madridi klímacsúcs

2019-12-15
21:46
2019-12-15
21:53
Forrás
Vajdasági RTV, Infostart, MTI
A legfőbb célkitűzés elérése nélkül ért véget az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 25. (COP25) ülése Madridban vasárnap.

A legnagyobb környezetszennyezőként számon tartott országok nem mutattak hajlandóságot, hogy vállaljanak jelentősebb szerepet a globális felmelegedés elleni küzdelemben. A globális szénpiac szabályozásáról tárgyaló felek elnapolták a döntést.

António Guterres ENSZ-főtitkár azt mondta, hogy csalódott. A nemzetközi közösség fontos esélyt mulasztott el, hogy nagyobb ambíciót juttasson kifejezésre a klímaválság elleni küzdelemben, főként ami a finanszírozást illeti.

Egyébként mintegy 200 állam küldöttei a madridi értekezleten nyilatkozatot fogadtak el azoknak a szegény államoknak a megsegítéséről, amelyek a leginkább szenvednek az éghajlati változástól. Nem rendeltek azonban újabb pénzforrásokat ehhez.

klímacsúcs
Madrid
COP25
António Guterres

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.