Ugrás a tartalomra
Pixabay/timmz

Nem javítottak a levegő minőségén, 20 millió eurót kell fizetniük

2022.10.18
08:32
Forrás
Tanjug
20 millió euróval bírságolta Franciaország legfelsőbb közigazgatási bírósága az államot, mert sikertelenek voltak az akciói, amelyek célja az volt, hogy javítsanak a levegő minőségén az ország nagyobb városaiban.

A jelentések szerint öt évvel ezelőtt az államtanács és a legfelsőbb közigazgatási bíróság a nitrogén-dioxid és a finom részecskék szintjének csökkentésére utasította a kormányt. A francia állam a jelentések szerint nem tett eleget a felszólításnak, ezért 2021-ben 10 millió euróval már megbírságolták. A mérések azt mutatják, hogy négy térségben javult a levegő minősége, de Toulous, Lyon, Párizs és Aix-Marseille továbbra is a legveszélyeztetettebb városok közé tartoznak. Egyébként Franciaország nem az egyetlen uniós ország, amely nem tesz eleget a levegőminőségi előírásoknak. Brüsszel becslései szerint Európa-szerte a levegőszennyezés évente több mint 400 000 korai halálesetet okoz.

Franciaország
légszennyezés

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.