Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Nem lazít Nyugat-Európa

2021-01-17
08:15
2021-01-17
08:59
Forrás
Euronews, 021.rs
Franciaországban szombat este 6 órától életbe lépett a meghosszabbított és az egész országra kiterjesztett éjszakai kijárási tilalom, aminek betartását járőröző rendőrök ellenőrzik.

Franciaországban este 8 és reggel 6 között eddig is csak munkába, iskolába, élelmiszerért vagy orvoshoz lehetett elmenni otthonról. Ezt a tilalmi időszakot nyújtották meg 12 órásra, legalább a következő két hétre. Szombaton 21 és fél ezer új fertőzöttet regisztráltak, a járvány halálos áldozatainak a száma már meghaladta a 70 ezret.

Spanyolországban az egészségügyi miniszter kijelentette, mindent megtesz a kormányzat, hogy elkerülje a teljes körű lezárást a járvány miatt. Salvador Illa közölte, nyárig a lakosság 70 százalékát beoltják a Pfizer vakcinájával. Pénteken 40 ezer új fertőzöttet jelentett a spanyol hatóság.

Az osztrák kormány február 8-ig meghosszabbította az érvényben lévő korlátozó intézkedéseket, egy-egy tartományban pedig további szigorítások is lehetnek. A szervezők 30 ezer emberre számítottak, de csak mintegy 6 ezren tüntettek az osztrák kormány koronavírus-intézkedései ellen szombaton délután Bécsben. A tiltakozók motivációja széles skálán mozgott; sokan a gazdaság visszaesésétől vagy az oltástól félnek, mások összeesküvés-elméleteket vélnek látni a háttérben.

Franciaország
Spanyolország
kijárási tilalom
intézkedés
koronavírus

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.