Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Németország és Skócia szigorít, Anglia viszont nem

2021.12.22
07:33
2021.12.22
07:43
Forrás
MTI
Hol, milyen intézkedések lépnek életbe karácsonyig?

Újabb járványügyi korlátozásokat vezetnek be Németországban az új típusú koronavírus omikron nevű változata miatt - jelentették be kedden Berlinben. A legfőbb új szabály, hogy családi eseményeken és egyéb magánrendezvényeken legfeljebb tízen vehetnek részt, ha beoltatták magukat vagy átestek a fertőzésen.

Az oltatlanokra továbbra is az a szabály vonatkozik, hogy kizárólag a háztartásuk tagjaival és még egy háztartásból legfeljebb két emberrel találkozhatnak. Az új korlátozások legkésőbb december 28-án mindenütt életbe lépnek. Egyelőre tömegrendezvényeket sem szabad tartani, továbbá szilveszterkor is tilos lesz a gyülekezés és nem szabad tűzijátékokat árusítani és használni.

Az éjszakai szórakozóhelyeket további intézkedésig bezárják - ismertette Olaf Scholz kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

Tanjug/Photo/Michael Probst

A brit kormány nem rendel el újabb korlátozásokat Angliában a karácsonyi időszakra, de azt továbbra sem lehet kizárni, hogy a későbbiekben szükség lehet ilyen intézkedésekre az omikron koronavírus-variáns megfékezése végett - mondta Boris Johnson brit miniszterelnök. Skóciában ugyanakkor karácsony másnapjától szigorítások lépnek érvénybe.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök kedden bejelentette, hogy Skóciában karácsony másnapjától a szervezett szabadtéri rendezvényeken legfeljebb ötszáz fős, a zárt, ültetéses rendezvényeken legfeljebb kétszáz fős, a csak állóhelyes beltéri eseményeken legfeljebb százfős közönség lehet jelen. A skóciai pubokban és éttermekben szintén karácsony másnapjától ismét csak az asztaloknál lehetséges az étel- és italfogyasztás, a bárpultoknál nem.

Németország
Skócia
Anglia
omikron
szigorítás

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.