Ugrás a tartalomra

Németország "vírusmutációs" gócpontnak nyilvánította Tirolt, beutazási tilalmat rendeltek el

2021.02.15
11:57
2021.02.15
17:13
Forrás
Szerbiai RTV
Egyre szigorúbb beutazási szabályokat hoznak az európai országok. Németország beutazási tilalmat rendelt el az ausztriai Tirol tartományból érkezőkkel szemben.

Mivel Németország, Csehország és Szlovákia mellett, Tirolt is "vírusmutációs területté" nyilvánította, vasárnaptól beutazási tilalmat rendelt el az onnan érkezőkre. A németek a szigorítást azzal indokolták, hogy az osztrák tartomány a koronavírus dél-afrikai mutációja miatt az egyik fertőzési gócponttá vált Európában. Kizárólag német állampolgárok, németországi lakhellyel rendelkező külföldiek, az egészségügyben dolgozók és az árufuvarozásban részt vevők léphetnek be az országba, de ők is csak előzetes regisztrációval, illetve negatív koronavírusteszt felmutatásával tehetik ezt meg.

Ezzel egyidejűleg Olaszország is szigorított a beutazáson: az Ausztriából érkezőknek ezentúl fel kell mutatniuk egy negatív koronavírustesztet a határon, valamint két hét kötelező karantén is vár rájuk.

koronavírus
Tirol
koronavírus-járvány

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.