Ugrás a tartalomra
Pixabay/jackmac34

A nemzetgyűlési választások első fordulóját tartják Franciaországban

2022.06.12
08:07
2022.06.12
08:13
Forrás
hirado.hu
A kétfordulós voksoláson a parlament alsóházának 577 képviselőjét választják újra a franciák.

A nemzetgyűlési választások első fordulóját tartják Franciaországban, amelynek legfőbb tétje, hogy az április 24-én öt évre újraválasztott Emmanuel Macron államfő pártja meg tudja-e őrizni az abszolút többségét az alsóházban.

A részvétel rekordalacsonynak ígérkezik, a franciáknak kevesebb, mint fele biztos abban, hogy az urnákhoz járul. A kétfordulós voksoláson a parlament alsóházának 577 képviselőjét választják újra a franciák.

A képviselői helyekért 6293 jelölt indul. A biztos bejutáshoz az első fordulóban legalább 50 százalékot kell elérnie egy jelöltnek. Ha egy körzetben ez senkinek sem sikerül, akkor második fordulót tartanak, amelyben minden, legalább 12,5 százalékot elért jelölt indulhat.

Franciaország
nemzetgyűlés
választás

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.