Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/SDIS 33

Nemzetközi segítséggel sem képes megfékezni az erdőtüzeket Franciaország

2022.08.11
21:43
2022.08.11
21:48
Forrás
Euronews
Eddig 10 ezer embert evakuáltak a hatóságok a természeti csapás miatt. Vannak köztük olyanok is, akiknek idén már másodjára kellett elmenekülniük.

Ha egy tüzet eloltanak, három lép a helyébe - írja az Euronews. A hatóságok lassan egy hete képtelenek megfékezni a lángokat a délnyugat-franciaországi Gironde régióban. 7000 hektáron ég az erdő és veszélybe került a világhírű bordeaux-i borvidék is. Már több mint ezren kapcsolódtak be a mentési munkálatokba és repülőkről, helikopterekről is oltják a futótüzet. Csütörtökön a francia kormányfő és a belügyminiszter is a helyszínre látogatott.

Az Európai Bizottság szóvivője arról beszélt Brüsszelben, hogy Görögországból és Svédországból összesen négy vízbombázót vezényeltek át Franciaországba, továbbá német, lengyel, osztrák és román tűzoltók ugyancsak úton vannak, hogy segítsék francia kollégáikat.

Tanjug/AP/SDIS 33
Franciaország
erdőtűz

Most

07:36

Rotyogott a pörkölt Hertelendyfalván

Pörköltfőző versenyt rendeztek Hertelendyfalván a református templom felszentelésének ünnepén. Az imaház udvarában gyűltek össze az emberek. Tizenhárom bográcsban főtt a különböző, sajátos recept szerint készített pörkölt.
19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.