Ugrás a tartalomra

Névleges államfővé nevezték ki Kim Dzsong Unt Észak-Koreában

2019-07-11
14:25
2019-07-11
14:40
Alkotmánymódosítással névleges államfővé nevezték ki Kim Dzsong Unt Észak-Koreában – számolt be a Naenara állami propaganda honlap. Szakértők szerint ez azt jelentheti, hogy a tisztség jelképessé vált

A weblap az új alkotmány teljes szövegét elérhetővé tette felületén. A dokumentum szerint az államügyi bizottság elnöke a legfelsőbb vezető, és hivatalosan ő képviseli Észak-Koreát. A tisztséget jelenleg Kim Dzsong Un viseli.

Az alkotmány korábban annyit rögzített, hogy az államügyi bizottság elnöke a legfelsőbb vezető. A névleges államfő a legfelsőbb népi gyűlés elnökségének vezetője volt.

Az új alaptörvény szerint továbbra is a legfelsőbb népi gyűlés elnökségének vezetője veszi át a megbízóleveleket a külföldi diplomatáktól. Szakértők szerint ez azt jelentheti, hogy a tisztség jelképessé vált, és képviseleti szerepe mindössze erre az egy esetre korlátozódik.

Kim Dzsong Un
Észak-Korea
államfő

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.