Ugrás a tartalomra
Pixabay/Myriams-Fotos

Nőhet a mélyszegénységben élők száma a világon

2020.10.08
11:16
Forrás
Tanjug
A Világbank előrejelzése szerint az extrém szegénység akár 150 millió embert is elérhet a járványhelyzet miatt.

88-tól 115 millió ember élhet extrém szegénységben a világon 2021 végére - áll a Világbank jelentésében. Ezek az emberek naponta még 2 dollárt sem tudnak költeni. A mélyszegénység terjedésének oka a koronavírus-járvány következményeiben keresendő.

A jelentésben az áll, hogy 2021 végére az extrém mértékben szegénnyé válók száma akár a 150 milliót is elérheti, ha a járványhelyzet nem javul. Ezzel eltörlődne az a hároméves előrehaladás, amely a szegénység csökkenését mutatta. A világ lakosságának több mint 9 százaléka élne mélyszegénységben, mint ahogyan 2017-ben.

A mutató az utóbbi 20 évben csökkenő tendenciát mutatott, de ha az előrejelzés beigazolódik, akkor 2021-ben újra növekedés lesz tapasztalható.

szegény
szegénység
mélyszegénység
Világbank
előrejelzés
koronavírus
járvány

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.