Ugrás a tartalomra
Pixabay

A nők jogai a téma a tálibok, az USA és az EU között

2021.10.12
15:35
2021.10.12
15:47
Forrás
euronews
Ismét tárgyalóasztalhoz ült a katari Dohában a tálibok és az Amerikai Egyesült Államok küldöttsége, ezúttal az Európai Unió delegációjával kiegészülve.

Nabila Massrali uniós szóvivő annyit közölt a találkozó kapcsán, hogy a tárgyalás technikai jellegű, informális, és semmiképpen nem jelenti az átmeneti afgán vezetés elismerését. A humanitárius segélyek eljuttatásáról és a nők jogairól fognak beszélgetni.

António Guterres ENSZ-főtitkár szerint az afgán gazdaság addig nem stabilizálódhat, amíg a tálibok megszegik a nők és lányok jogainak biztosítására tett ígéretüket.

tálibok
Amerikai Egyesült Államok
USA
Európai Unió
EU
Afganisztán
nők
jogok
segély

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.