Ugrás a tartalomra
Pixabay

A nők jogai a téma a tálibok, az USA és az EU között

2021.10.12
15:35
2021.10.12
15:47
Forrás
euronews
Ismét tárgyalóasztalhoz ült a katari Dohában a tálibok és az Amerikai Egyesült Államok küldöttsége, ezúttal az Európai Unió delegációjával kiegészülve.

Nabila Massrali uniós szóvivő annyit közölt a találkozó kapcsán, hogy a tárgyalás technikai jellegű, informális, és semmiképpen nem jelenti az átmeneti afgán vezetés elismerését. A humanitárius segélyek eljuttatásáról és a nők jogairól fognak beszélgetni.

António Guterres ENSZ-főtitkár szerint az afgán gazdaság addig nem stabilizálódhat, amíg a tálibok megszegik a nők és lányok jogainak biztosítására tett ígéretüket.

tálibok
Amerikai Egyesült Államok
USA
Európai Unió
EU
Afganisztán
nők
jogok
segély

Most

19:04, Frissítve: 19:12

Marokkó a legjobb nyolc között, a spanyolok utaznak haza

Történelmet írt Marokkó, hiszen a válogatott története során először jutott be a világbajnokságon a legjobb nyolc közé. A gól nélküli rendes játékidőt és a hosszabbítást követően Marokkó tizenegyesekkel győzte le Spanyolországot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.