Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Edmar Barros

Nőtt a brazíliai börtönlázadás áldozatainak száma

2019-05-28
10:35
2019-05-28
10:43
Forrás
Euronews
Legkevesebb 55-re emelkedett a brazíliai Manausban történt börtönlázadás halálos áldozatainak száma a keddi adatok szerint.

Az Amazonas állam székhelyén lévő fegyintézetben vasárnap délben, a rablátogatások idején tört ki a zavargás. Valamivel később az őröknek sikerült helyreállítani a rendet.

Még aznap 15 fogvatartott holttestét találták meg. Hétfőn újabb 40, más hírek szerint 42 rab holtteste került elő. Az áldozatok 21-41 év közötti férfiak. A börtön előtt hangos tiltakozásba kezdtek az elítéltek hozzátartozói.

A brazil börtönökben a túlzsúfoltság miatt gyakoriak a lázadások.

Brazília
börtönlázadás

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.