Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Edmar Barros

Nőtt a brazíliai börtönlázadás áldozatainak száma

2019-05-28
10:35
2019-05-28
10:43
Forrás
Euronews
Legkevesebb 55-re emelkedett a brazíliai Manausban történt börtönlázadás halálos áldozatainak száma a keddi adatok szerint.

Az Amazonas állam székhelyén lévő fegyintézetben vasárnap délben, a rablátogatások idején tört ki a zavargás. Valamivel később az őröknek sikerült helyreállítani a rendet.

Még aznap 15 fogvatartott holttestét találták meg. Hétfőn újabb 40, más hírek szerint 42 rab holtteste került elő. Az áldozatok 21-41 év közötti férfiak. A börtön előtt hangos tiltakozásba kezdtek az elítéltek hozzátartozói.

A brazil börtönökben a túlzsúfoltság miatt gyakoriak a lázadások.

Brazília
börtönlázadás

Most

20:39, Frissítve: 20:46

Szijjártó Péter: Megvédjük határainkat!

Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait - jelentette ki Szijjártó Péter.
18:52, Frissítve: 19:00

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb a főváros közelében. Pénteken szerte az országból érkeztek hírek a felcsapó lángokról, az utóbbi 24 órában pedig 80 esetet jelentettek.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.