Ugrás a tartalomra
Pixabay/kalhh

Nyilvánosságra hozták az Oscarra jelölt filmek szűkített listáját

2021.02.10
08:53
2021.02.10
09:04
Forrás
Szerbiai RTV, index.hu, blikk.hu
Magyar alkotást nem jelöltek idén a díjra, mint ahogyan szerb művet sem.

 A nemzetközi filmek kategóriájába most már csak 15 film van. Nagy esélyesnek számít a dán Még egy kört mindenkinek, a Collective című román dokumentumfilm, a Remény című norvég dráma, a cseh Sarlatán és a francia Ketten.

Jelölést kapott még egy-egy mű Bosznia-Hercegovinából, Chiléből, Guatemalából, Hongkongból, Iránból, Elefántcsontpartból, Mexikóból, Oroszországból, Tajvanból és Tunéziából.

A szűkített listára került filmek teljes listája a linkre kattintva érhető el.

A 93. Oscar-gálát április 25-én, vasárnap tartják, azt megelőzően a ténylegesen jelölt filmek listáját március 15-én hirdetik ki.

Oscar-díj
jelölt
lista

Most

08:55

Folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei

A BL keddi játéknapján 8 mérkőzést játszanak. Az est két igazi rangadót tartogat a fociszurkolók számára: az Inter Milan a Barcelona csapatát látja vendégül, míg a csoportjában eddig hibátlanul teljesítő Napoli az Ajax otthonába látogat.
07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.