Ugrás a tartalomra
amerikai hadihajó
Tanjug via AP/(Royal Malaysian Navy

Olajszállítóval ütközött egy amerikai hadihajó

2017-08-21
17:13
2017-10-04
12:23
Forrás
BBC
Tíz matróz tűnt el a tengerben, miután az Amerikai Egyesült Államok haditengerészetének egyik rombolója olajszállító hajóval ütközött Szingapúr felségvizén helyi idő szerint hétfő hajnalban.

A baleset idején a tenger rendkívül hullámzott, valószínűleg ezért rohant a tanker az amerikai hadihajóba, amelynek oldalán lék keletkezett, a tengervíz több helyiséget is elárasztott, de a hajó nem süllyedt el.

A matrózokat evakuálták, akik közül öten könnyebben megsérültek. A tíz eltűnt tengerészt a maláj és a szingapúri mentőegységek jelenleg is nagy erőkkel keresik, ők az ütközés után sodródhattak ki a hajótestből.

tanker

Az Alnic MC névre hallgató olajszállító nem sérült meg jelentősen, a 12 ezer tonna rakománya nem szivárgott a tengerbe, így az folytathatta a szingapúri kikötőbe tartó útját. A súlyosan sérült amerikai romboló a balesetkor éppen a közeli Changi haditengerészeti kikötőben készült dokkolni. 

olajszállító
tanker
hadihajó
csatahajó
amerikai

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.