Ugrás a tartalomra

Olasz katonai gépek ütköztek össze, a pilóták meghaltak

2023.03.07
18:36
2023.03.07
18:57
Forrás
Hirado.hu
Az olasz légierő alezredese és őrnagya életét vesztette, amikor repülőgépeik gyakorlatozás közben összeütköztek, majd mindkettő lezuhant – közölte az olasz légierő (AMI).

Egy olasz hírügynökség honlapján arról számolt be, hogy a két katonatiszt Marchetti 208 típusú könnyű építésű felderítő repülőgépekkel szállt fel a Róma melletti Guidoni katonai repülőtérről. Szemtanúk szerint nem volt esélyük a túlélésre.

Mindketten egy-egy Marchetti 208 típusú ultrakönnyű, légcsavaros felderítő repülőgéppel gyakorlatoztak, amikor manőverezés közben a két gép összeütközött.

Az egyik repülőgép a közeli Casal Bianco település melletti rétre, míg a másik néhány kilométerrel arrébb, a Via delle Margherite útra, egy ott parkoló autóra zuhant. A hírügynökségi jelentés szerint mindkét repülőgép kigyulladt, a helyszínre kiérkező mentők így már tehetetlenek voltak.

Az olasz rendőrség lezárta a baleset környékét, ahol a római tartományi főügyész személyesen tartott terepszemlét. A katonai ügyészség, valamint az olasz repülési felügyelet vizsgálatot indított a történtek rekonstruálására.

Luca Goretti tábornok, az olasz légierő főparancsnoka az olasz fegyveres erők nevében mélységes gyászát és együttérzését fejezte ki az áldozatok családjának.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szintén részvétét fejezte ki a pilóták családjának és kollégáinak.

Olaszország
repülőgép
lezuhan
felderítő
katonai
légierő
Marchetti 208
katonatiszt

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.