Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Farah Abdi Warsameh

Öngyilkos merénylet Szomáliában

2019-05-22
22:48
2019-05-22
23:36
Forrás
Origo.hu
Legalább 9-en meghaltak, 13-an megsebesültek a szomáliai fővárosban, Mogadishuban ma, miután egy autós öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy ellenőrzőpontnál - közölte a helyi rendőrség.

A hatalmas robbanás Boondhere körzet egyik forgalmas ellenőrzőpontjánál történt, ahol számos autó torlódott fel. Eddig tizenhárom ember haláláról tudnak, köztük van a biztonsági erők hat tagja, és egy magas rangú női katonai tisztségviselő. A halálos áldozatok száma még tovább emelkedhet. Úgy értesültek, hogy a halottak között civilek is vannak. Két parlamenti képviselő megsebesült. A merénylet károkat okozott több közeli épületben.

A támadás elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorcsoport jelentkezett az őket támogató Andalus rádióadón. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló szélsőségesek rendszeresen hajtanak végre támadásokat a kelet-afrikai országban civilek és katonai célpontok ellen. A Szomália déli és középső részén több körzetet felügyelő al-Shabaab célja, hogy megdöntse a mogadishui kormány hatalmát.

Szomália
robbantás
öngyilkos merénylet

Most

21:44, Frissítve: 22:06

Ha összefogunk, meglesz a pénz!

Pál Gajódi Olivér 2019.12.17-én született Bajmokon. Élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerinc eredetű izomsorvadás ellen.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.