Ugrás a tartalomra
Tanjug/Emmanuel Dunand, Pool via AP

Orkán erejű széllel kísért vihar söpört végig Európa több országán

2022.08.19
09:36
Forrás
Szerbiai RTV
Halálos áldozatai és sérültjei is vannak az erős viharnak.

Orkán erejű szél söpört végig Közép- és Dél-Európán. Legkevesebb 13 halottja és több sérültje is van. A heves vihar Szlovéniában tetőket szakított le és fákat döntött ki, Ljubljanában többen megsérültek – közölték a helyi hatóságok. A fővárosban óránkénti 102 kilométeres, viharos erejű széllökéseket mértek. Egy fa rádőlt egy nőre a Tivoli parkban, egy motorost elsodort egy leszakadt reklámtábla, és egy autóra gipszkarton zuhant egy közeli építkezésről. Több utat is elzártak a kidőlt fák. A Ljubljanától 20 kilométerre északnyugatra fekvő Kranj városában mintegy 70 épület tetejét rongálta meg a vihar.

Tanjug/STA/Bor Slana

Ausztriában öt ember életét követelte a vihar, valamint 13-an megsérültek. Wolfsberg község területén csapott le az orkán erejű szél egy tóban fürdőzőkre. Fákat tört el, amelyek ráestek két ott tartózkodó gyerekre. A 4 és 8 éves kislány belehalt sérüléseibe. Alsó-Ausztriát is elérte az ítéletidő, fák dőltek ki, amelyek további három ember életét követelték. A vihar nem tartott ugyan sokáig, azonban Ausztria ezen részén még nem történt ilyen természeti katasztrófa. Ausztria déli részein az energetikai és vasúti infrastruktúrában okozott hatalmas károkat.

Tanjug/Emmanuel Dunand, Pool via AP

Az erős vihar Olaszországban is követelt áldozatokat. Toszkánában ketten vesztették életüket, négyen pedig megsérültek, amikor fák dőltek rájuk. Az erős szél Velencét is elérte, kávézók napernyőit vitte magával. Az ország északi részén tombolt a vihar, míg délen továbbra is hőség van, 40 fok.

A 224 kilométer/órás erősségű szélben Korzikán öten haltak meg. Az áldozatok között egy 13 éves lány is van, akire szintén egy fa dőlt.

vihar
orkán
Európa
Szlovénia
Olaszország
Ausztria
Korzika
halálos áldozatok
viharkár
kidőlt fa

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.