Ugrás a tartalomra
Tanjug/Mikhail Klimentyev/Pool Photo via AP

Orosz–kazah–üzbég „hármas gázunió” jöhet létre

2022.11.29
10:57
2022.11.29
11:03
Forrás
hirado.hu
Egy orosz–kazah–üzbég „hármas gázunió” létrehozásáról tárgyalt Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök orosz hivatali partnerével, Vlagyimir Putyinnal hétfőn a Kremlben.

A kazah államfő szóvivője a Facebook-oldalán azt írta, hogy a „hármas gázunió” létrehozásának célja az orosz gáz Üzbegisztán és Kazahsztán területén keresztül történő szállításának koordinálása. A szóvivő szerint a moszkvai orosz-kazah csúcson Putyin és Tokajev úgy vélekedett, hogy részletes tárgyalásokat kell kezdeni a három ország szakértőinek bevonásával, hogy racionális megoldást találjanak erre a kérdésre, figyelembe véve az összes fél érdekeit. 

Oroszország
Kazahsztán
Üzbegisztán
gáz
unió

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.