Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Denis Tyrin

Orosz légi parádé a második világháború lezárásának emlékére

2020.05.09
16:35
2020.05.09
16:47
Forrás
Pannon RTV
Ezúttal a járvány miatt nem volt katonai parádé, de helikopterek és repülők égi játékával emlékeztek az oroszok a második világháború lezárására.
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Fotó: Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Moszkva felett hosszas légi bemutatót tartottak, és felvonultatták az orosz hadsereg korszerű repülőit.

Tanjug/AP Photo/Denis Tyrin

Fotó: Tanjug/AP Photo/Denis Tyrin

Moszkván kívül 47 város felett tartottak ilyen jellegű megemlékezést Oroszországban. A Vörös tér felett repülők rajzolták ki az égen az orosz zászló színeit.

Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Fotó: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Vlagyimir Putyin orosz elnök. Egyebek között az emlékezés fontosságát hangsúlyozta, valamint mint mondta, megvédték a második világháború idején a hazájukat és biztosították a békét.

Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Fotó: Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vlagyimir Putyin orosz elnök: „Mindannyiunk számára ez az egyik legfontosabb, legnagyobb ünnep, mindig megtartjuk mint nemzet, közösen, együtt. A győzelem napjának szellemi lényege mérhetetlenül nagy, a mi viszonyunk hozzá pedig szent. Ez a mi megemlékezésünk, a mi büszkeségünk, nemzetünk történelme. A történelme minden családnak, a része a lelkünknek, amelyet apáink, édesanyáink, nagymamáink és nagyapáink adtak át. Ma az ő sorsaikra is emlékezünk. Emlékezünk azokra, akik már nincsenek velünk, boldogan tekintünk arcaikra a fotókon, amelyek különböző időkből származnak.”

Oroszország
második világháború
Vlagyimir Putyin
repülő
helikopter

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.