Ugrás a tartalomra

Orosz magánszemélyek havi 5 ezer dollárig utalhatnak külföldre

2022.03.07
07:50
Forrás
MTI
Havi legfeljebb 5 ezer dollárt utalhatnak külföldre orosz magánszemélyek más személyeknek, köztük házastársaknak és közeli hozzátartozóknak - közölte az orosz jegybank.

Közleményükben azt írják, hogy a bizonytalan devizapiaci helyzetet figyelembe véve döntöttek így. A jegybank a közeli hozzátartozók közé sorolja a szülőt, a gyereket, a nagyszülőt, az unokát, a testvért és a féltestvért, az örökbefogadó szülőt és az örökbefogadott gyereket.

Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök az Ukrajna elleni háború miatti szankciók kiváltotta rubelgyengülés hatására 10 ezer dollárnak megfelelő összegben korlátozta a készpénzkivitelt külföldre.

Oroszország
átutalás
bank

Most

16:29, Frissítve: 16:35

Európa újabb válaszút előtt

Ne hagyjuk, hogy az illegális migráció és a menekültkérdés összemosásával a valóban rászorulóknak fordítsanak hátat - Hölvényi György sajtóközleménye.
15:22, Frissítve: 19:07

Újvidék Város napja

Ma van Újvidék Város napja. 1748 február elsején emelte Mária Terézia szabad királyi városi rangra Újvidéket. A 275. évfordulóról a Szerb Nemzeti Színházban emlékeztek meg politikusok, közéleti személyek.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.