Ugrás a tartalomra
Pixabay/apreklama

Oroszország szankciókat rendelt el több brit állampolgár ellen

2021.08.10
07:42
2021.08.10
07:58
Forrás
MTI
Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta a brit vezetést, hogy szándékosan rombolja a kétoldalú viszonyt.

Az orosz külügyminisztérium a kölcsönösség elve alapján, oroszellenes tevékenység címén szankciókat rendelt el több brit állampolgár ellen, megtiltva számukra az Oroszországba való beutazást. A tárca nem hozta nyilvánosságra az érintettek nevét.

Egyúttal felszólította a brit kormányt, hogy hagyjon fel indokolatlan konfrontációs irányvonalával, és kiemelték, hogy egyetlen barátságtalan lépés sem marad megfelelő arányos válasz nélkül.

Moszkva azt kifogásolta, hogy London december 10-én szankciókat vezetett be három orosz politikus ellen a csecsenföldi emberi jogi jogsértések miatt. Csecsenföldön jelentések szerint megkínoztak nem hagyományos szexuális irányultságú személyeket és megsértették emberi jogaikat.

A brit fél emellett április 26-án tizennégy orosz állampolgár ellen nemzetközi büntetőintézkedéseket vezetett be Szergej Magnyitszkij könyvvizsgáló halála miatt, aki előzetes letartóztatásban halt meg.

Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta a brit vezetést, hogy megalapozatlan kirohanásaival szándékosan rombolja a kétoldalú viszonyt.

Oroszország
brit
szankció

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.

Népszerű