Ugrás a tartalomra
Amerikai, iraki és iráni nyomok az Iszlám Állam zászlaján
Pannon RTV/Tóth Lívia

Összefogással számolják fel az Iszlám Állam terrorszervezet maradványcsoportjait

2019-07-22
12:08
2020-04-19
15:59
Forrás
origo.hu, hirado.hu
Az Iszlám Állam terrorszervezet maradványcsoportjainak felszámolásában segíti az iraki hadsereget az Egyesült Államok és Irán.

A dzsihadista alakulatok Bagdadtól északra és a főváros környékén tartják állásaikat. A hétvégén számos letartóztatást hajtottak végre az iraki készenléti erők egy kétnapos katonai akció során. Az akciósorozat két hete zajlik Irakban, eddig a szíriai határ mentén vizsgálták a terepet. A következő műveletek célterülete a Bagdadtól északra fekvő régió.

Bár 2017 júliusában Irak bejelentette, hogy felszámolta az Iszlám Állam állásait az országban, azóta a dzsihadisták újabb gyilkos akciókat hajtottak végre a területen.

Amerika
Egyesült Államok
USA
Irak
Iszlám Állam
terrorszervezet
felszámolás
Irán

Most

16:42

Nyári tábort tartottak Horgoson

Különféle ügyességi játékokon, számos foglalkozáson és sok más programon próbálhatták ki magukat azok a gyerekek, akik az utóbbi napokat a horgosi Vadászlakban töltötték.
14:52, Frissítve: 15:07

Várja a látogatókat a Palicsi Állatkert

Megérkezett a jó idő, és a Palicsi Állatkertben is egyre több a látogató. A hőségben az állatok többsége a szabadban pihenve várja a vendégeket. Idén is számos jövevény született az állatkertben.
13:10, Frissítve: 13:37

Együtt szőttek kicsik és nagyok

Népi szövő műhelyfoglalkozást tartottak szombaton délelőtt a palicsi Magyar Kultúrközpontban. A foglalkozás a Sokszínű együttműködés elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.