Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Összeomolhat a Notre-Dame

2019-08-14
18:47
Forrás
Origo.hu
Továbbra is az összeomlás veszélye fenyegeti az óriási tűzvésztől az utolsó pillanatban megmentett párizsi Notre-Dame székesegyházat - figyelmeztetett szerdán a francia kulturális minisztérium.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Az április 17-én kitört óriás tűzben kis híján összedőlt épület megerősítési és biztosítási munkáit július 25-én függesztették fel ólommérgezés veszélye miatt. A szerencsétlenség idején a székesegyház szerkezetében lévő több száz tonna ólom részecskéi szétterjedtek, és fennáll a veszélye annak, hogy megmérgezik az építkezésen dolgozókat, valamint a helyi lakosokat. Az épület továbbra is a hatóságok által kiadott veszélyrendelet hatálya alatt van, nemrégiben viszont a hajó boltozatának újabb kövei zuhantak le a kánikula miatt. Az államnak minden érintett szerve prioritásként kezeli az építkezésen dolgozók egészségét - magyarázta közleményében az illetékes minisztérium. A munkálatokat várhatóan jövő hétfőn kezdik újra.

Párizs
Franciaország
Notre-Dame
tűzvész
ólommérgezés
összedől

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.