Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Összeomolhat a Notre-Dame

2019-08-14
18:47
Forrás
Origo.hu
Továbbra is az összeomlás veszélye fenyegeti az óriási tűzvésztől az utolsó pillanatban megmentett párizsi Notre-Dame székesegyházat - figyelmeztetett szerdán a francia kulturális minisztérium.

Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Az április 17-én kitört óriás tűzben kis híján összedőlt épület megerősítési és biztosítási munkáit július 25-én függesztették fel ólommérgezés veszélye miatt. A szerencsétlenség idején a székesegyház szerkezetében lévő több száz tonna ólom részecskéi szétterjedtek, és fennáll a veszélye annak, hogy megmérgezik az építkezésen dolgozókat, valamint a helyi lakosokat. Az épület továbbra is a hatóságok által kiadott veszélyrendelet hatálya alatt van, nemrégiben viszont a hajó boltozatának újabb kövei zuhantak le a kánikula miatt. Az államnak minden érintett szerve prioritásként kezeli az építkezésen dolgozók egészségét - magyarázta közleményében az illetékes minisztérium. A munkálatokat várhatóan jövő hétfőn kezdik újra.

Párizs
Franciaország
Notre-Dame
tűzvész
ólommérgezés
összedől

Most

09:15

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.
07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.