Ugrás a tartalomra
Pixabay/Mediamodifier

Összeül az orosz nemzetbiztonsági tanács

2022.10.10
08:40
Forrás
Szerbiai RTV, hirado.hu
Vlagyimir Putyin hétfőn összehívja nemzetbiztonsági tanácsát, hogy megvitassa a krími híd felrobbantásának ügyét.

Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese szerint Moszkvának kötelessége válaszolni a hídon történt terrortámadásra, mégpedig úgy, hogy likvidálja a felelős terroristákat. Medvegyev szerint ez az egyetlen módja a válaszadásnak, ugyanúgy, ahogyan ez az egész világon történni szokott. Ezt várja el az orosz lakosság - magyarázta.

A három emberéletet követelő robbantásért Medvegyev az ukrán vezetést tette felelőssé.

A teherautó szombaton robbant fel a Krími hídon. A detonáció következtében a három áldozaton túl további károkat is okozott. Részlegesen beomlott a Krími híd két közúti hídlábköze és kigyulladt egy vasúti szerelvény hét üzemanyagtartálya. 

nemzetbiztonsági tanács
Oroszország
orosz-ukrán háború

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:21

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.
20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.