Ugrás a tartalomra

Pakisztánban tilos Valentin-napozni

2017.02.14
08:55
2017.10.03
10:19
Bíróság tiltotta be Pakisztánban a Valentin-napi ünneplést a kormányépületekben és a köztereken a fővárosban
Bíróság tiltotta be Pakisztánban a Valentin-napi ünneplést a kormányépületekben és a köztereken a fővárosban. A rendelet megtiltja azt is, hogy a média reklámozza az ünnepet.A pakisztáni legfelsőbb bíróság rendelete egy beadványra válaszolt, amely szerint a Valentin-nap ellentétes az iszlámmal. A beadvány szerint a Valentin-nap a szeretet leple alatt erkölcstelenséget, meztelenkedést és illetlenségeket reklámoz. A tiltás nem vonatkozik ugyanakkor a boltokra és éttermekre, írja a BBC. Pakisztánban az elmúlt évtizedben terjedt el a Valentin-nap ünneplése. A tiltásnak tavaly már volt előjele, amikor a pakisztáni elnök kijelentette, hogy az országnak nincs szüksége a Valentin-napra, mivel nem része az ország kultúrájának. (Index.hu)
Pakisztán
iszlám
Valentin-nap
tiltás

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.